8.7.2014

Panzanella

Jos sinulle jää muutama pala hyvää maalaisleipää kuivahtamaan, niin tee panzanellaa. Toki hyvät kypsät tomaatit ovat myös edellytys onnistumiselle. Panzanella on keksitty Italiassa juuri näin. Kaikki hyvät raaka-aineet halutaan hyödyntää, eikä siis hyvää leipääkään heitetä pois. Voit säveltää tomaattien, basilikan sekä leivän ohella loput makusi mukaan.





Minun mielestä panzanellaan kuuluu seuraavat raaka-aineet:
Kuivahtanutta leipää muutama viipale ( grillaa tai paahda ja leikkaa suupaloiksi)
Tomaatteja
Punasipulia
Kapriksia
Paahdettua paprikaa
Basilikaa

Kastike:
Oliiviöljyä 
Punaviinietikkaa ( vajaa puolet öljyn määrästä)
Sokeria
Suolaa
Pippuria
Ripaus kuivattua chiliä

Pilko ainekset basilikaa lukuunottamatta ja lisää sekoitettu kastike. Anna tekeytyä kylmässä noin puoli tuntia. Lisää tuoretta basilikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti