13.7.2014

Alsacen kyliä ja viinitiloja


Toinen kertani viehättävässä ranskalaisessa Alsacessa. Pieniä kyliä vieri vieressä ja upeita viinejä. Ruoka on minun makuuni liiankin raskasta ja hyvin lihaisaa. Mutta viinien takia tänne tultiinkin. Alueen tunnetuimmat rypäleet ovat  riesling, pinot gris, gewurztraminer, sylvaner, muscat, pinot blanc ja punaisista pinot noir. Kävimme kolmella viinitilalla Eguisheimin kylässä - Wolfberger, Gruss ja Zinck. Kaikki hyvin erilaisia. Wolfberger on viinituottajien osuuskunta ja erittäin suuri, muutamaa viiniä saa myös Alkosta. Gruss pieni perheyritys, kuten Zinckin. Erityisesti pienten perhetilojen omistajat vuolaasti kertovat viineistään ja kunkin viinin ruokasuosituksistaan. Philippe Zinck kertoo kaikkien viiniensä olevan luomuviinejä, vaikkei hänen filosofiansa mukaan hän sitä etiketeissä erikseen korostakaan - se on hänen mielestään itsestään selvää.

Wolfberger


Gruss



Zinck

Ohessa tunnelmakuvia viehättävästä Kaysersbergin kylästä. Missä muualla voit nähdä punaisia taloja ilman että ne vaikuttavat oudoilta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti