28.6.2014

Kesäinen Mozzarellasalaatti

Kyllähän italialainen keittiö tuottaa ne kerrassaan parhaat jutut. Otetaan vaikka herkkuni mozzarella, tuo valkoinen, mieto, pehmeä ja niin täyteläinen juusto.



Jamie Oliver oli keksinyt yhdistää mozzarellaan parmankinkun lisäksi persikoita ja minttua. Tämä salaatti kannattaa tehdä vain kun saat käsiisi todella meheviä ja kypsiä persikoita. Revi mozzarella ja kinkku käsin suupaloiksi ja paloittele persikka veitsellä.




Kastike tähän on sitruunainen oliiviöljykastike. Suhteessa kaksi ruokalusikaalista sitruunamehua ja viisi hyvää oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 


Viinisuositukseni tälle salaatille on rosee. Esimerkiksi Torres Santa Digna Cabernet Rose toimii erinomaisesti etenkin lämpimänä hellepäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti