4.5.2014

Sitruunaa - Lemon Posset

Sitruunaan makuun päästyäni seuraavaksi vuorossa jälkkäri. Kun nyt sattuu olemaan jääkaapissa kuorensa menettäneitä sitruunoita roppakaupalla (kuoret ovat päätyneet toisaalle...), niin päätin tehdä Lemon Posset. Keitettyä kermaa, jota maustetaan sitruunan mehulla. Sitruuna hyydyttää kerman, kun massa saa levätä viileässä. Voiko olla yksinkertaisempaa. Tuskin. Mutta aah, niin sitruunaista.

Tässä reseptini:
3,3 dl kermaa (Valion purkillinen )
1,5 dl sokeria
noin 1 dl sitruunamehua
noin 1 rkl sitruunankuorta




Kuumenna kerma sokerin kanssa kiehuvaksi, jatka noin kolme minuuttia keittäen ja koko ajan sekoittaen.
Ota liedeltä ja lisää sitruunamehua sekä sitruunankuorta. Säätele sitruunaisuutta makusi mukaan.
Laita annosastioihin ja laita viileään noin vähintään tunniksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti