11.5.2014

Limoncello

Sitruunasta on niin moneksi. Vihdoin tein itse myös Limoncelloa. Tuota eteläisestä Italiasta, erityisesti Napolin alueelta, tulevaa herkkua. Tiukkaa viinaahan se on, mutta jotenkin sitruuna ja sokeri hämäävät niin, ettei sitä tajuakaan miten vahvaa tämä on.





Valmistin tämän yksinkertaisella HS:n ohjeella.

5 pientä luomusitruunaa
5 dl kirkasta viinaa (käytin Koskenkorvaa)
6 dl vettä
4 dl sokeria


Pese sitruunat hyvin ja leikkaa kuoren keltainen osa suikaleiksi. Vältä kuorimasta mukaan kuoren valkoista osaa. Laita kuoret kannelliseen lasipurkkiin viinan kanssa ja anna tekeytyä viileässä viikon ajan.
Kun viikko on kulunut, mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja kiehauta. Anna porista kevyesti, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Anna jäähtyä.
Siivilöi sitruuna-viinaseos ja sekoita se sokerisiirapin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti