18.4.2014

Sitruunainen parsapasta

Olen joskus listannut mielessäni keittiön suosikkiraaka-aineitani. Sitruuna kuuluu sinne aivan ehdottomasti. Ja parsa. Jos nämä kaksi yhdistää, luvassa on vieläkin parempaa. Vihreä parsa on ehdottomasti enemmän minun juttuni. Tosin en tiedä johtuuko se siitä, että täältä saatava vihreä parsa on keskimäärin laadukkaampaa kuin valkoinen. Saksassa asuvat ystäväni, valkoisten parsapeltojen ääreltä, kun kertovat että kyllä valkoinen täysin tuore parsa on herkuista herkuin. No tämän takia en taida Saksaan muuttaa.

Parsan ja sitruunan ystävänä tartuin Viini-lehden viikon viinivinkin kyljessä olleeseen reseptiin. Ohje on summittainen eli määriä ei näissä viinivinkin resepteissä ole, mutta kyllä tällä onnistuu. Itse käytin nipun parsaa, 2 dl kermaa, pari pientä salottisipulia ja muut ihan vaan tuntumalla.



Yhdistin tähän rieslingiä, mutta hieman erityyppisen kuin Viini-lehdessä. No pakko myöntää, että etiketillä oli osuutta asiaan. Ja halusin kokeilla jotain uutta. Valintani oli Wolf Blass Yellow Label Riesling. Hapokas ja sitruksinen tämäkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti